Hoeveel water verbruik jij?

Vanmiddag kwam ik op Facebook een bericht tegen van een bedrijf wat helpt bij ‘duurzame keuzes’te maken. Mensen tagde hun vrienden om ze blijkbaar bewust te maken van het feit hoeveel water ze verbruiken met hun ó-zo-lange-douchebeurt, sommigen gaven advies hoe je nog meer zuinig kan leven, dat je je ook kan ‘douchen’ bij de wastafel in de keuken.. ik stond versteld.

 

milieu centraal.png

 

Zijn mensen zich er uberhaupt van bewust hoe hun eetpatroon invloed heeft op de watervoorraad van de wereld? Of hoeveel CO2 hun hamburger uitstootte voor hij geslacht werd?

Let me inform you. Gemiddeld douchen wij, Nederlanders, tussen de 8 – 10 minuten per keer. Hiermee verbruiken we rond de 15 liter per minuut. Gemiddeld is dit dus zo’n 150 liter per douchebeurt. Dit lijkt veel hé? En dan hebben we het nog niet over de wasmachine, afwasmachine, doortrekken van de wc.. noem maar op. Tikt al aan.. Later we alleen even ALLE informatie hierover bekend maken. Nederlanders eten zo’n 250 gram vlees PER DAG.. wat heeft dit met waterverbruik te maken? Wist je dat 1 kilo rundvlees ruim 15.000 liter water ‘kost’? Dat betekent per stukje vlees van 250 gram je ook verantwoordelijk bent voor 3,750 liter waterverspilling. Voor wat precies? JE SMAAKPUPILLEN. Het slipt je aderen dicht, is kankerverwekkend.. om nog maar niet te spreken over wat voor leed je een ander aandoet. Maar goed, daar hebben we het liever niet over hé?

Daarmee lijken die paar minuten extra douchen mee in het niet te vallen, vind je ook niet? Misschien zou dáár eens een bericht voor gesponsord moeten worden. Daar zouden mensen elkaar eens bewust van moeten maken. Douchen is maar een druppel water op een hete plaat als je verder niet op je levensstijl let. Dierenleed is écht. Wereldwijd watertekort door veeteelt is écht. Je druk maken of je nu 4 of 8 minuten doucht? Serieus? Ik vind het maar een laf excuus. Als je zo bezorgd bent om je waterverbruik, maak dan echt een verschil. Kies ervoor om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Voor jezelf, maar ook voor de dieren, de aarde en de generatie na jou.

Love.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s